Tervetuloa TaikaTomun -kissalan kotisivuille!

 

 

Tervetuloa Kissalani kotisivuille!

Olen Emmi Tuomisto, Mäntsälästä.  Perheeseeni kuuluvat poikiemme 11-vuotiaan Tatun ja 3-vuotiaan Sasun lisäksi mieheni ja hänen jo kaksi aikuista poikaansa. Lisäksi meillä asustaa kaksi itämaista pitkäkarvaa, kaksi itämaista lyhytkarvaa ja  kaksi koira.  Omistan myös yhdessä äitini kanssa kaksi suomenhevosta.

Kissalani nimi on Fi*TaikaTomun. Se on hyväksytty Fife:ssä 22.11.2012. Ensimmäinen TaikaTomun pentue syntyi 16.4.2013. Päämääränäni kasvatuksessa on rodunomainen, terve ja hyväluontoinen itämainen pitkäkarva. Kasvattieni terveys on tärkeää ja siihen aion kasvatustyössäni panostaa. Kasvatuskissani on testattu FELV, FIV ja sieni negatiivisiksi. Väreissä minua kiinnostavat hopeat/savut ja bicolourit. Käymme silloin tällöin myös kissanäyttelyissä tuomassa hienoa rotuamme esiin.

2013 minut valittiin Oricatin hallituksen jäseneksi ja jatkan siellä edelleen. Oricat on yksi kolmesta rotuamme edustavasta yhdistyksestä. Lisäksi kuulun myös Surokiin ja Pirokkiin.

 

 

Ensimmäiset itämaiset Taika (Miapho Black Magic, OSH f 24) ja Tomu (Imladris Indil Touch Cruise, OSH n) astelivat kotiimme tammikuussa 2010. Sitä aiemmin lapsuudenkodissani asui maatiaiskissoja. Taikan ja Tomun tulon jälkeen sydämeni oli myyty itämaisille. Noille hienoille, eleganteille ihmisiä rakastaville kissoille, jotka rakastavat olla mukana arjen askareissa.
Vuoden 2011 alussa kotiimme tuli tulevan kissalamme kantanaaras Jalecat's Heily's Halo (OLH bs ). 
Kaneli teki vuonna 2012 L-pentueen Jalecat's kissalaan jonka jälkeen se siirtyi nimiini. Kaneli on myös A-pentueeni emo. Sijoituskotina toimiessani sain hyvää kokemusta pentujen hoidosta ja kasvatustyöstä. Suuri kiitos Leenalle ja Jarille! Jalecat's kissalan kanssa teemme yhä vahvaa yhteistyötä.


Kasvattajana on ollut mukava tutustua uusiin ihmisiin ja keskustella niin kasvattajien kuin lemmikin omistajienkin kanssa. Kasvatustyössä tärkeää, jopa tärkeintä on saada pennuille hyvät kodit, joissa kasvatit pääsevät nauttimaan ja viettämään leppoisia kissanpäiviä perheenjäsenenä. On aina yhtä ihanaa kuulla kasvattien kuulumisia ja nähdä kuvia heistä uusissa kodeissaan.